Marco Visser

• dinsdag | 25 november 2014
  • Claude Debussylaan 2, Amsterdam
  • +31 20 337 69 19

Je geest verzetten tijdens de lunch? Kom dan op dinsdagmiddag naar De Nieuwe Poort voor De Lunchpreek in de lunchbreak of De Meesterpreek in de lunchbreak. Gedurende een kort half uur wordt er een filosofische overwegening gehouden ter inspiratie en reflectie op grote thema’s als concurrentie, leiderschap, verbinding of rechtvaardigheid. Deze lunchpreek wordt gehouden door Marco Visser.

Wie is Marco Visser?
Marco Visser is als predikant sinds 2011 verbonden aan de gemeente van Heemskerk. Hij studeerde theologie in Amsterdam, Heidelberg en Leiden. Marco Visser hoort bij de Nieuwe Bijbelschool. Als predikant wil hij de gemeente helpen om te komen en te blijven bij de bron: de Bijbel. Vanuit de overtuiging dat de bijbelse verhalen hier en nu zeggingskracht hebben, richting geven en gemeenschap creëren. Daarbij doet het er niet toe of de lezers zichzelf nu als ‘gelovig’ of ‘ongelovig’, als ‘kerkelijk’ of ‘onkerkelijk’, bestempelen.

Het thema: Geluk!
Gelukzoekers zijn we allemaal. Maar wat is dat eigenlijk? In onze wereld van reclame wordt geluk vaak gepresenteerd als iets wat je nu! meteen! zo veel mogelijk! zou moeten aanschaffen. Vandaag besteld, morgen in huis… De Bijbel heeft daartegenover een eigenzinnige opvatting van wat geluk is. We staan stil bij de zgn. zaligsprekingen door Jezus. Welgelukzalig zijn zij die aanschuiven bij de lunchpreek in de Nieuwe Poort op 25 november!