Meesterpreek Caroline Princen, ABN Amro (de Nieuwe Poort)

Event details

  • dinsdag | 2 december 2014
  • 12:40
  • Claude Debussylaan 2, Amsterdam
  • T. +31 20 337 69 19

MEESTERPREEK CAROLINE PRINCEN (ABN AMRO)

MEESTERPREEK IN DE LUNCHBREAK DOOR CAROLINE PRINCEN

Je geest verzetten tijdens de lunch? Kom dan op dinsdagmiddag naar De Nieuwe Poort voor De Meesterpreek in de lunchbreak. Drie keer per maand op dinsdagmiddag tussen 12.40 en 13.00 uur, geeft een topvrouw of –man uit het bedrijfsleven een filosofische overweging op thema’s als concurrentie, leiderschap, verbinding en rechtvaardigheid.

Eerdere ‘meesterprekers’: Dick Boer (CEO Ahold), Jaap Winter (bestuursvoorzitter VU), Nicole Edelenbos (partner BoerCroon), Joanne Kellermann (directie De Nederlandsche Bank) en Tijo Collot d’Escury (Roland Berger).

Caroline Princen is lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

Thema: de droom van een intrinsieke bank
Caroline Princen probeert een concreet vergezicht te geven van wat een bank in de toekomst in de kern zou kunnen zijn. Zo concreet als Martin Luther King ons voorhield in zijn ‘I have a dream…’
Dergelijke vergezichten kunnen je intrinsiek motiveren om je stapje voor stapje op te trekken richting zo’n vergezicht. Iedere dag krijgen we in het klein de kans om het verschil te maken en het op momenten anders te doen ten bate van het vergezicht. Dat is duurzamer dan een code, een eed, regels en tuchtregels. Van extrinsiek naar intrinsiek!

Het geheel wordt omlijst met live-muziek. Voor of na de overweging is het mogelijk om in De Nieuwe Poort te lunchen, ook kun je lunch bestellen en na afloop meenemen.