STICHTING ALLE-DAG-KERK
VIERT 85-JARIG BESTAAN

20 september 2017
Engelse Kerk  op het Begijnhof in Amsterdam

Op woensdag 20 september 2017 vierde de Stichting Alle-Dag-Kerk haar 85-jarig bestaan met een feestelijke dienst in de kerk op het Begijnhof te Amsterdam.
Dat iedereen hartelijk welkom was en de toegang vrij, past helemaal in het open en laagdrempelig karakter van de middagpauzediensten van de Alle-Dag-Kerk. De middagpauzediensten, die iedere woensdagmiddag plaatsvinden in de Engelse Hervormde kerk op het Begijnhof te Amsterdam, voorzien nu al 85 jaar in een behoefte. Steeds weer weten belangstellenden de weg naar de kerk te vinden. Via de NCRV en later via Radio Bloemendaal en via de website van Radio Bloemendaal en via de site van de Alle-Dag-Kerk hebben deze diensten ook ver buiten Amsterdam betekenis gekregen.

Alle-Dag-Kerk 85 jaar

Op woensdag 20 september 2017 hebben we in een feestelijke jubileum­dienst het 85-jarige bestaan van de Alle-Dag-Kerk gevierd. Dat was op de gebruikelijke tijd van de Middagpauzedienst in de Engelse Hervormde Kerk op het Begijnhof in Amsterdam. Voor deze dienst was grote belangstelling en de kerk was zeer goed gevuld.

Bijzonder daarbij was de muzikale bijdrage met harp en zang door Jes­sica en Rhodé van Leeuwen uit Lun­teren. Op intieme wijze werd het lied ‘Hi-ne-ma-tov’ ten gehore gebracht in een harpduet. Dat lied verwijst naar Psalm 133, ‘Zie toch, hoe lieflijk is het dat zonen van hetzelfde huis als broeders samen wonen’. Het bekende lied ‘Zoek eerst het koninkrijk van God’ werd solo gezongen met prachtige harpbegeleiding.

In de dienst is uit Psalm 103 gezongen. En het afsluitende lied was: ‘Dankt, dankt nu allen God’ (Gezang 44 : 1, 2 en 3 uit het Liedboek voor de kerken).

Na de dienst was er een receptie met iets lekkers bij de koffie en thee. Tijdens de receptie hebben de dames Van Leeuwen ook gespeeld en gezongen, waarna er een heerlijk drankje en lekkere hapjes werden geserveerd. Daar hebben veel mensen van genoten. Zo is 85 jaar Alle-Dag-Kerk waardig gevierd.

In deze dienst ging voor: ds. Wim Scheltens, bestuursvoorzitter van de Stichting Alle-Dag-Kerk.

Hier kunt u de Meditatie lezen, beluisteren en downloaden. 

Muzikale medewerking werd verleend door Wim Magré (orgel) en Jessica en Rhodé van Leeuwen (harp en zang).